World premiere Verliefd op Ibiza

14 februari 2013 Redactie 241

verliefd-op-ibiza-worldpremiereIn een met Nederlanders volgepakte bioscoop op Ibiza werd gisteravond in twee zalen (één Nederlandstalig en één Spaans/Engels) de film "Verliefd op Ibiza" getoond aan genodigden.

Samen met een aantal van de acteurs en regisseur Johan Nijenhuis zaten wij van de redactie in de bioscoop van Ibiza voor de vertoning van de film. Behalve voornoemden zaten er nog zo'n 200 sponsors in de zaal. Want dat de film gesponsord is, dat zal niemand ontgaan zijn. Te pas en te onpas verschijnen er van het begin tot het einde logo's van sponsors in beeld. Enige poging dit subtiel te doen is achterwege gelaten door de makers, waardoor de kijker zich af en toe eerder in een commercial waant dan in een film.

Het verhaal van de film gaat over de liefde, met een knipoog naar de in de zomer op het eiland aanwezige verwende en exorbitant rijke voetballers en hun vrouwen. Maar ook over de liefde tussen jong en oud, want alles kan tenslotte op Ibiza.

Verliefd Op Ibiza bestaat samengevat uit vier verhaallijnen die uiteindelijk allemaal bij elkaar komen. De meest voorkomende scenes zijn bedeeld aan profvoetballer Kevin Hoogland (Jan Kooijman) die samen met zijn  vriendin Elza (een golddiger, gespeeld door Kim Feenstra) geheel in voetballersstijl zijn vakantie doorbrengt op Ibiza. De rol lijkt Feenstra op het lijf geschreven.

De oude rockster Lex (Rick Engelkes) zit midden in zijn midlife crisis en gedraagt zich als een twintiger en staat op het punt zijn verjaardag te vieren met zijn drie dochters Zara (Gigi Ravelli), Lizzy (Sanne Vogel) en Bibi (Marly van der Velden), elk van een andere moeder. Zara is met haar man Pim (David Lucieer) en hun twee kinderen naar Ibiza gekomen. Daar komt hun toch al niet soepel lopende huwelijk flink onder druk te staan.
En dan is Jacky (Lone van Roosendaal) er nog, die samen met vriendin Irma (Simone Kleinsma) op Ibiza is om even helemaal lekker los te gaan na haar scheiding. Maar het is juist Irma die een vent aan de haak slaat, de veel jongere Lars (Jim Bakkum), een stukje verhaal waarvan wij niet zo de humor inzagen.
De film is aan elkaar geregen met keiharde (zo hard hoorden we het zelden in een bioscoop) muziek waarvan de minutenlange aftiteling ons duidelijk leert dat deze geheel afkomstig is uit de stal van Armin van Buuren.
Als je naar de bioscoop gaat met de intentie dat deze film je veel over het eiland laat zien, dan kan je beter wachten tot hij op de televisie verschijnt. Wil je daarentegen een lekkere gezellige film zien met een luchtig verhaal over verschillende variaties in liefdes en verbroken relaties met de wetenschap dat één en ander zich op het party eiland afspeelt, dan is een ritje naar de bioscoop wellicht de moeite waard.