Zal de toegestane snelheid aangepast worden?

05 november 2019 Redactie 1011
Zal de toegestane snelheid aangepast worden?

De radar van de weg naar Sant Antoni is een mijn, althans wat de inzameling betreft. Het is het gebied met de hoogste boetes van de hele Balearen en het gedeelte waarin het zich bevindt is niet het gebied met de meeste auto's.

Het regionale kanaal IB3 heeft verschillende chauffeurs gevraagd wat zij hiervan vinden en de ondervraagden zijn het erover eens dat de toegestane maximumsnelheid op het 9,6 km-punt van de weg Eivissa-Sant Antoni, waar de meest rendabele "inzamelmachine" van de DGT op de Balearen staat, hoger zou moeten zijn dan wat nu is voorgeschreven.

Tussen januari en augustus van dit jaar heeft het Directoraat-generaal Verkeer in totaal 35.000 chauffeurs via deze radar beboet voor het rijden van meer dan 80 kilometer per uur. De door IB3 geraadpleegde chauffeurs zijn van mening dat, omdat dit een van de weinige snelle wegen op het eiland is en ook goed zicht heeft, de snelheidslimiet moet worden verhoogd.

De radar, die zich kort na de tunnel van Sant Rafael in de richting van Sant Antoni bevindt, is van het uitgeven van een totaal van 70 boetes in 2017 naar de tienduizenden die in de eerste acht maanden van dit jaar.