Ziekenhuis Formentera drukker dan ooit

11 augustus 2017 Lisa 292
Ziekenhuis Formentera drukker dan ooit

Op vakantie naar Ibiza. Voor veel mensen is dit het ideale excuus om te vluchten uit het dagelijks leven en flink los te gaan en te feesten op het eiland. Genieten is belangrijk, maar doe dit dan ook met mate. Weinig toeristen kunnen zichzelf nog in de hand kunnen houden tijdens het feesten, en helaas lijkt het erop dat de gemiddelde vakantie in Ibiza steeds meer op een aflevering van Zon, Zuipen Ziekenhuizen gaat lijken.

Het ziekenhuis van Formentera ziet een stijging van4.3% ongelukken tijdens het eerste half jaar van 2017, dat vermeldt het ministerie van Volksgezondheid van Ibiza en Formentera.

Van 1 januari tot 31 juli waren er in het ziekenhuis van Formentera een totaal van 10.486 noodgevallen; vorig jaar waren dit er 10.057. Een stijging van ongeveer 430 ongelukken in een jaar.

Afgelopen maand had de EHBO van Formentera gemiddeld meer dan 80 gewonden per dag. 13 juli was het de drukste dag van het jaar met 106 noodgevallen.

Wegens de enorme drukte is er versterking van extra medisch personeel ingezet.

Ook is er afgelopen maand een waarschuwing uitgegaan dat drugs of drank gerelateerde incidenten niet meer worden verzekerd. De autoriteiten hoopt dat deze waarschuwing helpt om de feestgangers een beetje in toom te houden.