Zoeken naar duikster gestaakt

05 augustus 2015 Redactie 263

molchanovaIBIZA - De Special Onderwater Civil Guard Group (GEAS) heeft de zoektocht naar de vermiste wereldkampioene freedive, Natalia Molchanova, gestaakt.

Natalia verdween afgelopen zondag in de wateren van Formentera tijdens het duiken zonder apparatuur naar een diepte van wellicht 80 meter. De zoektocht aan de oppervlakte naar de 53 jarige Russische atlete gaat wel gewoon door. Patrouilles van de Guardia Civil en een boot van GEAS doorzoeken het gebied waar ze is verdwenen, op ongeveer 2 mijl ten noorden van ses Illetes in de buurt van het strand Es Freus.

 

Duikers vermoeden dat zeestromingen het lichaam van de vrouw mogelijk naar een ander gebied kunnen slepen. Mochten er nieuwe aanwijzingen komen dan zal het zoeken onder water worden hervat.

Molchanova's familie had een specialist ingehuurd om te zoeken met een robot onderzeeër en dat is daarbij gesteund door de Guardia Civil.

Natalia Molchanova is een freediver met de meeste titels in de wereld. Zij heeft 40 wereldrecords op haar naam staan. Ze is tevens recordhouder van zeven verschillende freedive disciplines. Het laatste record werd vorig jaar op 13 mei door haar gevestigd in Dahab in Egypte, waar zij met hulpgewichten en met vinnen een diepte bereikte van 71 meter.

In september vorig jaar won zij het wereldrecord dynamische apneu met vinnen, door 237 meter onder water in een zwembad in Sardinië (Italië) te lopen. In 2011 zette zij een historisch record van 9 minuten en 2 seconden als wereldrecord voor statische apneu bij vrouwen. Molchanova heeft ook nog eens 20 individuele gouden medailles en twee gouden team medailles in wereldkampioenschappen duiken. In 2009 brak Molchanova vijf wereldrecords en won vijf gouden medailles in individuele AIDA wereldkampioenschappen.

www.molchanova.ru