Zomer rooster van de bussen en boten over het hele eiland

28 juli 2019 Redactie 2342
Zomer rooster van de bussen en boten over het hele eiland

Het openbaar vervoer van het eiland is nu ook volop met het zomerrooster bezig. Veel diensten zijn toegenomen, er rijden extra bussen en boten. Hieronder vind je daar meer informatie over.

Bussen

Ibiza-stad
Lijn 3 naar San Antonio via Sant Rafael, lijn 11 naar Salinas, lijn 13 naar Santa Eulalia, lijn 14 naar Playa D'en Bossa, lijn 15 naar Cala Llonga via Jesús, lijn 20A naar Portinatx via San Juan, lijn 25A naar San Miguel via Santa Gertrudis, lijn 26 van Ibiza-stad naar Cala Vadella via San Jose, lijn 20B van San Juan naar Cala San Vicente, lijn 37 van San Miguel Port naar Es Canar. De L10 brengt je naar de luchthaven.

San Antonio
Lijn 1 naar Stella Maris via Cala Gracio, lijn 2 naar Port des Torrent, lijn 3 naar Ibiza-stad via San Rafael, lijn 6 naar het Vakantiedorp met zeezicht in Port Des Torrent, lijn 22 naar San Miguel Puerto, lijn 4 naar Cala Conta, lijn 5 naar Cala Tarida, lijn 7 naar Cala Bassa. Lijn L9 is de bus die je naar het vliegveld brengt.

Santa Eulalia
Lijn 16 naar San Carlos, lijn 16A naar Cala Llenya en lijn 16B naar Es Figueral, lijn 18A naar Es Canar, lijn 19 naar San Antonio, lijn 21 naar Portinatx via San Juan en de lijn 41 naar Cala Llonga.

Discobus
De nachtelijke Disco bussen zijn nu gestart met een nieuwe route naar de DC10

Ibiza bussen app
Ibiza Bussen hebben een app die gedownload kan worden zonder internetverbinding. Alle routes en schema's zijn beschikbaar op de app.

Andriod http://bit.ly/2KpQeqM

I-Phone https://apple.co/2WNkBJ9

Boten-Oostkust
Aquabus biedt diensten van Ibiza-stad naar Figueretas en Playa D'en Bossa van 6u tot 2u 's morgens, en geprijsd aan 3,50€ voor een enkele reis en 6€ retour. Ze bevinden zich in het centrum van de Ibizahaven aan het begin van de Avenida Rosello (voor het Mar y Sol Café) en de dagelijkse boten van Ibiza, Figueretas en D'en Bossa naar Formentera. Ze doen ook cruises vanaf verschillende punten op het eiland, waaronder een culturele cruise rond de muren van Dalt Vila, naar Es Cana (voor de Hippy Market op woensdag van de meeste toeristische resorts op het eiland), en een ronde eilandtour die begint in San Antonio en die begint op verschillende routes tussen daar en Portinatx.
www.aquabusferryboats.com

Cruceros Santa Eulalia biedt een bootdienst van Ibiza-stad naar Santa Eulalia via Cala Llonga. Van Santa Eulalia varen er ook boten naar Cala Pada, Es Cana, Es Figueral en van de gemeente Santa Eulalia naar Formentera. Details op
www.ferrysantaeulalia.com

 

Boten-Westkust

Behalve het huren van een voertuig of het huren van taxi's om het eiland te verkennen, zijn boten een fantastische en redelijk geprijsde manier om te reizen. Vanaf 1 mei kunnen de watertaxi's langs de haven van San Antonio niet meer gemist worden. Je kunt de dienstregeling controleren op de kiosken voor de boten, of er zijn meestal borden naast de boot zelf die details geven. Elke 'watertaxi' heeft één bestemming, dus controleer of je op de juiste boot zit, de kapitein/ personeelsleden zijn je graag van dienst. Tickets worden gekocht als je aan boord van de watertaxi gaat. Kinderwagens kunnen aan boord worden meegenomen, maar je moet ze wel in elkaar klappen, dus houd daar rekening mee.

Watertaxi's
De watertaxi's gaan van San Antonio naar verschillende punten in de baai, waaronder Pinet Playa (Reggae Reggae Beach), Playa Xinxo (Relish Restaurant/Hotel Playa Bella/Hotel Amare). Ze kosten ongeveer 3/4€ per reis en de dienstregeling is 9.30 - 21.30 uur en de boten vertrekken elk half uur, tot 13.30 uur, daarna stappen ze over op elk uur.

Dagje uit
Een terugreis van Ibiza naar Formentera kost 22€ voor volwassenen, 10€ voor 7-12 jarigen en is gratis voor kinderen onder de 6 jaar. Je kunt vertrekken vanaf Figueretes vanaf 9.15 uur of Playa d'en Bossa vanaf 9.30 uur. De boot keert dan tussen 17.00 en 20.00 uur terug naar Ibiza vanaf Formentera.

Ulises Cat biedt ook trips aan vanuit San Antonio naar verschillende stranden zoals Cala Salada, Cala Conta en Cala Bassa, van 8-9€ per volwassene en 4-4,5€ per kind (7-12, onder 6 jaar gratis).
Hun website heeft de volledige dienstregeling.
www.ulisesibiza.com

Cruceros Portmany biedt ook reizen aan naar Cala Bassa, Cala Conta en Formentera, details over hun schema zijn te vinden op de website en de tickets worden direct verkocht in de kiosk in de haven van San Antonio. Hun openingstijden zijn van 8.30 tot 15.00 uur en van 16.00 tot 22.00 uur.

Naast boottaxi's kunnen er ook boottochten worden gemaakt voor eilandtochten, dolfijnexcursies, grottencruises en nog veel meer.
Boten zijn een geweldige manier om een nieuwe plek te bezoeken, en met de zon op je huid en uitzicht op de prachtige kusten, is het een vrolijke, comfortabele manier van reizen.
Voor meer informatie: www.crucerosportmany.com