Zonder digitale groene kaart geen toegang tot clubs op Ibiza

12 april 2021 Redactie 1236
Zonder digitale groene kaart geen toegang tot clubs op Ibiza

Nachtclubs op Ibiza zullen in juni weer opengaan. De Spaanse en Europese autoriteiten schatten dat in die maand 70 procent van de bevolking is gevaccineerd. Door middel van diverse maatregelen uit het actieprotocol kunnen de clubs op een veilige manier open gaan.

Het actieprotocol is voorgesteld door Ocio de Ibiza. Dat is een belangenvereniging die 38 hotels, strandrestaurants en clubs vertegenwoordigd. De maatregelen uit het actieprotocol hebben als doel om te garanderen dat de activiteiten worden uitgevoerd met garanties die verspreiding van besmettingen moeten voorkomen.

De belangrijkste maatregel uit het actieprotocol is de vereiste dat mensen die toegang willen hebben tot bars, clubs en hotels gevaccineerd moeten zijn, antistoffen van Covid-19 moeten hebben of een negatieve PCR-test kunnen laten zien die maximaal 72 uur eerder is uitgevoerd. Ocio Ibiza gelooft dat deze toegangsvereisten controleerbaar zijn dankzij het digitale groene certificaat van de EU (Digital Green Certificate) dat binnenkort zal worden ingevoerd.

De belangenvereniging is van plan om alle veiligheidsmaatregelen in te voeren met goedkeuring van de autoriteiten. Het heeft om die reden het actieprotocol al overhandigd aan de minister Iago Negueruela van Economisch Model, Toerisme en Arbeid en aan de directeur van het Instituut voor Arbeidsgezondheid op de Balearen, Ruben Castro.

José Luis Benítez, Ibiza Leisure Manager, verklaarde dat zijn groep prioriteit blijft geven aan hun gezondheid en dat men vooral bezorgd is over de verspreiding van illegale feesten zonder normen of maatregelen. Deze worden namelijk als gevaarlijke bronnen voor besmettingen gezien.