Zwemtocht afgelast door kwallen

31 augustus 2015 Redactie 295

[caption id="attachment_20801" align="alignleft" width="300"]kleine-kwallen De kwallen verziekten de wedstrijd.[/caption]

SAN ANTONIO - Een enorme hoeveelheid kleine kwallen dwong de organisatie van een zwemtocht er toe om het festijn af te lasten. Dat is voor het eerst in twintig jaar.

Kwallen waren gisteren de oorzaak van de schorsing van de XXI Journey naar sa Cova de ses Llagostes, iets dat één van de twintig voorgaande edities nog niet eerder is voorgekomen.

Aan de vooravond van de wedstrijd leek alles nog koek en ei, totdat er nog een veiligheidscheck werd gedaan en de enorme bank van kwallen werd aangetroffen. De organisator, de Trijasa club, blies de wedstrijd af om veiligheidsredenen. Een woordvoerder van de organisatie, Toni Marí, betreurde het ongemak voor de deelnemers, maar zei dat "de veiligheid boven alles gaat."

De ongeveer 100 deelnemers kwamen voor niets naar de Cala des Moro. De winnaars van de zwemtocht worden getrakteerd op gratis verse kreeft. Volgende week wordt gekeken of de 100 man alsnog van start kunnen gaan.